top of page

DISCIPLINE

Bijgewerkt op: 26 nov. 2023


CHANGE YOUR HABITS, MAAK AFSPRAKEN MET JEZELF!

'Ik ga morgen echt beginnen!'

Een excuus maakt het vandaag makkelijker, maar morgen juist moeilijker!


Iedereen kan een excuus verzinnen, waarom je iets niet zal doen. Als jij je leven wil veranderen heb je discipline nodig.


Regels & afspraken

Wanneer je discipline hebt, doe je wat er van je verwacht wordt en maak je je eigen regels. Kortom bij discipline horen afspraken met jezelf (TOOL 5). Gedisciplineerd zijn wil dus zeggen dat je doet wat je moet doen en je niet laat verleiden door andere dingen.


Discipline en grenzen stellen horen dus bij elkaar!


Geen zin, geen motivatie

'Geen zin hebben’ speelt vrijwel altijd de grootste rol bij gebrek aan discipline. Je kunt het niet opbrengen om aan studiewerk te beginnen als je na een studiedag ook met vrienden kunt zijn of Netflix kunt kijken. Je moet op een gegeven moment – hoe slim je ook bent – toch echt aan de bak. Je zal de knop om moeten zetten.


Dit klinkt waarschijnlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Waarom zou je gaan studeren, als je er ook voor kunt kiezen om op stap te gaan of te luieren op de bank?


Doelen stellen en motivatie

Waarom doe jij eigenlijk deze studie of dit werk? Wat is jouw doel de komende week, maand of jaar? Met discipline zie je vooruitgang en dit is de beste motivatie.


Welke afspraken ga jij vandaag met jezelf maken?

-

-

-


59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DURF & LEF

Twijfelen

Comments


bottom of page